Geld lenen bij een bank met een BKR-melding kan lastig zijn, maar het is niet onmogelijk. In deze tekst zullen we de belangrijkste zaken bespreken waar je rekening mee moet houden als je geld wilt lenen met een BKR-melding.

Wat is een BKR-melding?

BKRBKR staat voor Bureau Krediet Registratie en is een onafhankelijke stichting die bijhoudt welke leningen en kredieten consumenten hebben afgesloten. Als je een lening afsluit, wordt dit geregistreerd bij het BKR. Ook eventuele betalingsachterstanden worden bijgehouden. Dit wordt allemaal vastgelegd in een kredietregistratie.

Een BKR-melding kan zowel positief als negatief zijn. Als je een lening hebt afgesloten en deze keurig op tijd hebt terugbetaald, dan is dit een positieve BKR-melding. Hierdoor kunnen banken zien dat je in het verleden een lening hebt afgesloten en dat je deze netjes hebt terugbetaald. Dit kan in je voordeel werken als je in de toekomst opnieuw een lening wilt afsluiten.

Als je echter betalingsachterstanden hebt gehad of een lening niet hebt terugbetaald, dan is dit een negatieve BKR-melding. Hierdoor kunnen banken zien dat je in het verleden problemen hebt gehad met het terugbetalen van een lening. Dit kan in je nadeel werken als je in de toekomst opnieuw een lening wilt afsluiten.

Geld lenen met een BKR-melding

Als je geld wilt lenen bij een bank en je hebt een negatieve BKR-melding, dan kan dit lastig zijn. Banken zijn namelijk verplicht om bij het verstrekken van een lening je BKR-registratie te raadplegen. Hierdoor kunnen zij zien of je in het verleden problemen hebt gehad met het terugbetalen van leningen.

Als je een negatieve BKR-melding hebt, dan kan dit ervoor zorgen dat banken minder snel geneigd zijn om je een lening te verstrekken. Zij zien namelijk een verhoogd risico dat je de lening niet op tijd kunt terugbetalen.

Er zijn echter nog steeds mogelijkheden om geld te lenen met een BKR-melding. Zo kun je bijvoorbeeld proberen om een lening af te sluiten bij een andere kredietverstrekker dan een bank. Er zijn diverse online kredietverstrekkers die zich richten op consumenten met een negatieve BKR-melding. Deze kredietverstrekkers zijn vaak minder streng in hun acceptatiebeleid en hebben meer ervaring met consumenten met financiële problemen.

Een andere optie is om een persoonlijke lening af te sluiten bij een bank. Hierbij wordt er vaak minder streng gekeken naar je BKR-melding dan bij bijvoorbeeld een doorlopend krediet. Bovendien kun je bij een persoonlijke lening het geleende bedrag in één keer ontvangen, waardoor je het geld direct kunt gebruiken.

Tips voor het lenen met een BKR-melding

Als je toch besluit om geld te lenen met een negatieve BKR-melding, dan zijn hier een aantal tips waar je rekening mee kunt houden:

  1. Vergelijk verschillende aanbieders: Ga niet zomaar met de eerste de beste kredietverstrekker in zee, maar vergelijk verschillende aanbieders met elkaar. Zo kun je kijken welke aanbieder de beste voorwaarden heeft en de laagste rente biedt.
  2. Leen niet meer dan nodig: Leen alleen het bedrag dat je daadwerkelijk nodig hebt en niet meer. Zo voorkom je dat je meer schulden maakt dan nodig is.
  3. Zorg voor een goede terugbetalingsregeling: Zorg dat je vooraf een goede terugbetalingsregeling afspreekt met de kredietverstrekker. Zo voorkom je dat je in de toekomst opnieuw in de problemen komt met het terugbetalen van de lening.
  4. Kies voor een persoonlijke lening: Zoals eerder genoemd kan het afsluiten van een persoonlijke lening voordeliger zijn dan een doorlopend krediet als je een negatieve BKR-melding hebt. Een persoonlijke lening heeft namelijk een vaste looptijd en een vaste rente.
  5. Ga niet overhaast te werk: Neem de tijd om je goed te oriënteren en overweeg of het wel verstandig is om geld te lenen als je een negatieve BKR-melding hebt. Bedenk goed wat de gevolgen kunnen zijn als je de lening niet op tijd kunt terugbetalen.