Yucca plant verzorgen

Wanneer je een plant in huis neemt, moet je goed kijken welke wensen de plant heeft. Elke plant heeft namelijk zijn eigen gebruiken. Zo is het per plant verschillend waar je deze het beste kan plaatsen, welke voeding er nodig is en hoeveel water je aan je plant moet geven. Kamerplanten verzorgen kan je doen door meer informatie te vinden op de genoemde website.

De yucca plant

De yucca plant is een zeer gemakkelijke plant om in de woonkamer te zetten. Er is weinig nodig om je plant mooi groen te houden en doordat de yucca plant snel groeit is deze plant ideaal om in een kale hoek te zetten. De plant vult de ruimte dan mooi op. De yucca verzorgen is dan ook zeer eenvoudig.

Plek in huis

De yucca plant heeft veel zonlicht nodig, hiermee voorkom je dat de bladeren verkleuren en hun mooie groene gloed verliezen. Mocht je de yucca plant in de buurt van een verwarming willen zetten is dat geen enkel probleem. De yucca plant kan namelijk goed tegen de droge lucht rondom de verwarming.

Water geven

De yucca plant heeft maar weinig water nodig, hij slaat namelijk het water op in zijn stam. Dit is dan ook de ideale plant als je veel van huis bent, want de plant kan in de winter tot wel zes weken zonder water. In de zomer is het voldoende om eens in de vier weken water te geven.  De yucca plant legt zelf een reservoir aan in de stam van de plant, waardoor je niet direct water hoeft te geven als de grond wat droger aanvoelt. Geef je te veel water dan kunnen de wortels van de plant gaan rotten.

Extra voeding

De yucca plant legt niet alleen zijn eigen waterreservoir aan, het is bij deze plant ook niet nodig om extra voeding te geven. Wel is het goed om de planten zo nu en dan te verpotten naar een grotere pot. Door hier wat verse grond aan toe te voegen heeft de plant weer voldoende mineralen om van te groeien.

Verpotten van de plant

Omdat je yucca plant snel groei is het slim om de plant zo nu en dan over te plaatsen naar een grotere pot. Wanneer je bij het verpotten de uitlopers afsnijdt en deze in een eigen pot stopt, kan je de plant stekken. In tegenstelling tot de volwassen plant heeft een stekje wel wat vaker water nodig, doordat er nog geen grote stam is om een reservoir aan te leggen.