Starterslening

Als u als starter zijnde een huis gaat kopen wilt u natuurlijk geld lenen. Voor starters is het momenteel een moeilijke situatie op de huizenmarkt. Ten eerste zijn er veels te weinig starterswoningen beschikbaar, en ten tweede zijn banken en financiële instellingen zeer terughoudend met het uitlenen van geld. Gelukkig zijn er wel banken die zogenaamde startersleningen verstrekken, maar vaak moet u zelf ook nog een flink deel bijbetalen zodat zij minder risico lopen. Starters zijn een risicomarkt, maar er liggen altijd nog kansen bij banken die wel nog durven te investeren in deze groep. Mocht u niet bij de grote banken terecht kunnen om geld te lenen, probeer het dan eens bij de wat kleinere. Die durven over het algemeen nog iets meer risico te lopen.

Snel geld lenen

Voor starters is het snel lenen van geld vaak niet mogelijk. Banken geven namelijk niet graag snel geld uit zonder dat zij een risicoanalyse gemaakt hebben. Zeker bij starters lijdt dit tot veel problemen, omdat zij vaak geen vaste arbeidscontracten hebben. Ook startende ondernemers hebben hier veel mee te maken. Er is namelijk minder vastigheid, waardoor de kapitaalverstrekkers dit risico liever niet durven nemen. Snel geld lenen als starter zijnde is bij de meeste banken dan ook niet mogelijk. Uiteraard is het wel altijd de moeite waard om eens met banken te gaan praten over de voorwaarden. Zo weet u in ieder geval wel waar u aan moet voldoen om bij een bepaalde bank geld te lenen. Deze voorwaarden kunnen per bank ook weer behoorlijk verschillen.

Startersleningen vergelijken

Als u een starterslening af wilt sluiten is het altijd verstandig om de rentetarieven goed te vergelijken. Als u een aanbieding krijgt van een financiële instelling is het dan ook niet verstandig om voor het snelle geld te gaan. Controleer altijd of er bij andere financiële dienstverleners misschien betere aanbiedingen te verkrijgen zijn!