Schrijf je cv: 10 eenvoudige tips voor meer duidelijkheid

CV

Ja, ik weet dat mijn idee gek klinkt en het kan zelfs frustrerend voor je zijn omdat je zoveel energie in je administratie hebt geïnvesteerd en elk woord op de weegschaal hebt gezet. Maar ik raad je aan om de bril van een onbekende lezer op te zetten en deze verandering van perspectief te gebruiken om een ​​cv te schrijven dat duidelijk, duidelijk gestructureerd, voor iedereen begrijpelijk en snel en gemakkelijk te lezen en te begrijpen is.

Mocht je er niet uitkomen kun je ook eeen CV template gebruiken natuurlijk.

1. Organiseer uw CV chronologisch en logisch

Bijna alle sollicitaties die ik las, zijn al geschreven in de chronologische volgorde die vandaag gebruikelijk is: beginnend vanaf de huidige / vorige baan achteruit naar de middelbare school. Mijn aanbeveling: structureer je cv in deze logica zoals de HR-managers tegenwoordig gewend zijn:
1. Persoonlijke informatie
2. Beroepservaring
3. Voortgezet onderwijs
4. Stages / ervaring in het buitenland / bijbaantjes
5. Studies / opleiding / militaire of taakstraf / school
6. Talen en IT-vaardigheden
7. Nadere kennis (optioneel, eventueel rijbewijs, publicaties etc.)
8. Belangen (optioneel)

2. Vermijd geneste periodes

In het klassieke curriculum vitae in tabelvorm toont de eerste kolom de tijden, gevolgd door de respectievelijke posities en activiteiten. Vorm in de loop van de tijd geen verdere deeltijdlijnen, bijvoorbeeld omdat je tijdelijk extra functies voor een werkgever hebt vervuld, bijvoorbeeld als projectmanager of plaatsvervangend teamleider. Noem deze functies eerder als onderdeel van uw taken gedurende deze tijd. Op welk moment en hoe lang u dit werk doet, is minder relevant. En als je interesse hebt, kun je er in een gesprek naar vragen.

3. Vermijd kop- en voetteksten op elke pagina

Veel aanvragers schrijven hun namen en contactgegevens op elke pagina van het curriculum vitae, vaak compleet met grafische elementen zoals lijnen of blokken met een gekleurde achtergrond. Ik denk dat dit niet langer nodig is in tijden van online toepassingen en gerelateerde PDF-documenten. Het tijdperk waarin een los vel van uw aanvraag na het kopiëren op de grond terechtkomt en niet meer aan u kan worden toegewezen, moet zeker voorbij zijn. Uw persoonsgegevens met alle contactadressen op de eerste pagina zijn voldoende. Dit bespaart u niet alleen veel ruimte op de volgende pagina’s, het verbetert ook de leesstroom van het hele document aanzienlijk.

4. Gebruik gemeenschappelijke positielabels

De titels van functies in bedrijven zijn vaak erg verschillend, afhankelijk van de grootte of internationaliteit en specifiek voor de werkgever. Zou je jezelf een “Senior Project Manager” noemen, noem dat dan in je CV, ook al was je officiële naam “Senior PMO Tech / ISO 9 × 007”. Ik ben van mening dat de beschrijving van uw functies in individuele gevallen kan verschillen van de informatie in functiereferenties, vooral omdat een toewijzing over de periodes en hoofdactiviteiten gemakkelijk mogelijk is. Het is onzeker of een HR-specialist bij uw certificaten komt. Dus maak je cv duidelijker.

5. Beschrijf uw activiteiten zo specifiek mogelijk

Het maakt verschil of u “Customer Communication System” schrijft als onderdeel van uw werk of “Design and Implementation of a IT System for Standardizing and Documenting Written Customer Communication for the Field Service”. Wees specifiek zodat de lezer een echt beeld kan krijgen van wat je de afgelopen jaren precies hebt gedaan – zelfs als het je cv langer maakt. Gebruik termen als conceptie, introductie, implementatie, samenwerking, beheer, initiatie, planning, controle, etc. om uw taken het juiste gewicht te geven. Zelfs als u, zelfs na vele jaren in de baan, van mening bent dat dit alles vanzelfsprekend is en niet het vermelden waard, kan een buitenstaander het anders zien.

6. Vermijd afkortingen of schrijf ze op

Was jij verantwoordelijk voor de wereldwijde CD op de PoS? Gefeliciteerd! Dit waren zeker uitdagende en strategische taken, maar bijna niemand die geen marketingexpert is, zal dit kunnen ontcijferen. Als je in plaats daarvan schrijft dat je verantwoordelijk was voor “het voldoen aan de bedrijfsbrede richtlijnen voor corporate design in alle winkels wereldwijd”, dan kan de lezer een goed idee krijgen. Vooral ingenieurs, wiskundigen of wetenschappers moeten hun cv op dit punt controleren.

7. Houd bedrijfsgegevens van uw (ex) werkgever kort

Soms kom ik meer te weten over de bedrijven als werkgevers, hun producten, locaties en verkopen of het aantal werknemers van cv’s dan over de sollicitant zelf en de taken die hij of zij in deze functie bekleedde. Houd de opmerkingen over uw werkgevers als bedrijf kort. Zeker als je daar geen leidinggevende of strategische managementfunctie had. Mocht de vestiging van uw (ex-) werkgever niet uit de bedrijfsnaam naar voren komen, dan is deze informatie voor mij als lezer bijzonder interessant en op het eerste gezicht voldoende.

8. Noem alleen de belangrijkste trainingen

Ik heb onlangs een cv gelezen dat uit vier pagina’s training bestaat. Alle producttrainingen, alle Engelse cursussen en ook elke deelname aan een evenement van een vorige dag werden daar zorgvuldig vermeld. Hetzelfde geldt hier: beperk je tot de essentie. Laat met een selectie zien, vooral voor de belangrijkste bijscholing voor de doelpositie, dat je de afgelopen jaren naast je baan nieuwe onderwerpen hebt behandeld en misschien zelfs met name aan je soft skills hebt gewerkt. Het gaat niet om volledigheid, maar om het signaal dat je een vervolgopleiding hebt gevolgd. Als ik vier pagina’s met bijscholing ontdek als je nieuwe werkgever, zou ik overwegen of je nog tijd hebt om tussendoor te werken.

9. Vermijd verdere profielen en overzichten

Sommige aanvragers komen op het idee om naast hun cv en motivatiebrief, verdere competentieprofielen of overzichten, bijvoorbeeld van hun soft skills, uitgevoerde projecten of publicaties, hun aanvraag bij te voegen. Als je je niet aanmeldt als projectmanager of wetenschapper, zijn deze extra’s in mijn ervaring te veel van het goede. Omdat dergelijke bijlagen meer lijken op “Wat kwam er in me op, maar ik kon ze niet in mijn cv en begeleidende brief krijgen.” Bij sollicitatiecoaching raad ik daarom aan om het zonder zulke extra documenten te doen en in plaats daarvan belangrijke inhoud als tekst in de begeleidende brief toe te voegen plaats ze of wijs ze toe aan de respectievelijke posities in het curriculum vitae. Ook hier geldt het volgende: Iedereen die als werkgever een apart competentieprofiel wil hebben, kan hierom verzoeken.

10. Mooier maken

Bellen en fluiten zijn citaten van beroemde persoonlijkheden waarmee sommige aanvragers hun cv sieren. Bellen en fluiten zijn ook logo’s, symbolen of kleurenschema’s van de nieuwe werkgever, die zijn geïntegreerd in het curriculum vitae-ontwerp. Afgezien van juridische kwesties bij het gebruik van logo’s van derden, is dit de koers van uw leven. Uw toepassing gaat over individualiteit en niet de grootst mogelijke aanpassing. Als je kleur aan je cv wilt toevoegen, is het misschien je favoriete kleur of een tint die bij je foto past.