Kun je geen hypotheek aanvragen dankzij een BKR registratie? Dit is de oplossing!

Als je een negatieve BKR registratie hebt dan is het mogelijk dat je geen hypotheek aan kan vragen. Er zijn gespecialiseerde bedrijven zoals Dynamiet Nederland die kunnen helpen om een negatieve BKR registratie te verwijderen. Een negatieve BKR registratie heeft vele gevolgen en kan je belemmeren om onder andere een hypotheek aan te vragen. Door gebruik te maken van een bedrijf zoals Dynamiet Nederland kan je de kredietverstrekker overtuigen dat je een kleine kans hebt om een betalingsachterstand op te lopen. Zo kan je alsnog zonder problemen een hypotheek afsluiten. 

Wat zijn BKR registraties?

Bijna iedereen heeft wel een registratie bij het BKR. Het BKR registreert namelijk alle creditcards, leningen en kredieten die je afsluit bij onder andere postorderbedrijven. Ook zijn er bepaalde uitzonderingen die niet geregistreerd worden bij het BKR. Hierbij kan je denken aan een lening bij DUO of een hypotheek die altijd op tijd betaald wordt. Tevens worden bedragen onder de 250 euro niet geregistreerd. Bedragen boven de 250 euro worden wel geregistreerd als deze een looptijd hebben die langer dan een maand is. Je kan hierbij denken aan de registratie van een abonnement voor je mobiele telefoon of een private lease contract dat voor een waarde van 65 procent geregistreerd is.

Een positieve BKR registratie en de invloed op je hypotheek

Op het moment dat je altijd netjes op tijd je betalingen verricht dan heb je een positieve BKR registratie. Een positieve BKR registratie zal geen negatieve invloed hebben op je hypotheekaanvraag. Het is juist een indicatie voor een kredietverstrekker dat je jouw betalingsverplichtingen altijd op tijd bent nagekomen. Het is daarom juist een voordeel als je een positieve BKR registratie hebt op het moment dat je een hypotheek wilt aanvragen. Houdt er wel rekening mee dat hoe meer geld je geleend hebt en maandelijks aflost, het bedrag vermindert wat je kan lenen voor jouw hypotheek.

 Een negatieve BKR registratie en de invloed op je hypotheek

Op het moment dat je jouw betalingsverplichtingen niet bent nagekomen krijg je een negatieve registratie bij het BKR. Er wordt op dat moment ook wel gesproken van een negatieve BKR codering. De hypotheekverstrekker heeft inzicht in het BKR register en kan zien of je een negatieve of positieve registratie bij het BKR hebt. Als je een negatieve registratie bij het BKR hebt dan maakt dit jouw situatie direct een stuk complexer. Er is dan namelijk sprake van een bijzondere situatie en in het verleden heb je een betalingsachterstand gehad. Dit betekent extra risico voor de kredietverstrekker en zij willen immers niet dat je in de toekomst een achterstand oploopt met de betaling van jouw hypotheek. Over het algemeen wordt er een richtlijn van 5 jaar in het verleden aangehouden door kredietverstrekkers. Het maakt niet uit of het eenmalig was of voor een laag bedrag. De hypotheekverstrekker heeft hier namelijk geen inzicht in.

De oplossing is om toch een hypotheek aan te vragen

Gelukkig kan je met een gespecialiseerd bedrijf zoals Dynamiet Nederland jouw BKR registratie laten verwijderen. Daarnaast kan je bij een lichte negatieve codering ook proberen om de hypotheekverstrekker te overtuigen om alsnog een hypotheek aan jou te verstrekken. De kans is klein, maar aanwezig. Je moet hiervoor duidelijk jouw verhaal onderbouwen. Dit houdt in dat je uitlegt waarom je de achterstand had en dit dien je te onderbouwen met schriftelijk bewijsmateriaal.