Drie voordelen van het inschakelen van een incasso advocaat

Als bedrijf zijnde is het natuurlijk niet fijn als er een vordering openstaat. Op dat moment mis je al geld. Dan zit je er natuurlijk niet op te wachten om nog meer geld uit te geven om dit binnen te halen met het inschakelen van een advocaat. Misschien zou een Betrouwbaar incasso bureau een goede oplossing zijn voor jouw probleem. We gaan in dit artikel verder in op dit onderwerp en belichten de voordelen van het inschakelen van een incasso advocaat. 

Incasso advocaat

Gekwalificeerd om juridische conflicten op te lossen

Een incasso advocaat van een Betrouwbaar incassobureau is bevoegd om juridische conflicten op te lossen. Dit is iets waar alleen een incassobureau niet toe bevoegd is gezien het geen beschermd beroep is. De advocatuur is dat daarentegen wel waardoor een incasso advocaat in zijn of haar opleiding meer kennis beschikt over bijvoorbeeld de formele en materiële kant van de wetgeving. Steeds meer bedrijven werken ook met no cure no pay incasso. Klik hier voor meer informatie over deze werkwijze. 

Bevoegd om te procederen boven 25.000 

Waarbij een ander incassobureau misschien alleen tot 25000 euro kan procederen heeft een incasso advocaat de mogelijkheid om boven dit bedrag te procederen. Zo gaan er toch weer meer deuren open tot oplossingen voor problemen. 

Optie tot zwaardere incassomiddelen dan incassobureau’s

Een incasso advocaat heeft ook toegang tot zwaardere incassomiddelen dan andere incassobureaus. Een van deze voordelen is ook dat een incasso advocaat de mogelijkheid heeft om vorderingen uit het buitenland op te vragen. In Europa zijn de EEX – vordering en Rome I – vordering van toepassing op dit soort situaties. Het houdt in dit geval dan in dat de Nederlandse rechtspraak van toepassing is mocht de debiteur ergens anders verblijven. 

Ook is het bij een incasso advocaat mogelijk om beslag te leggen of het indienen van een faillissementsaanvraag.