De geschiedenis van het zilver

Zilver

Zilver is 1 van de oudste edelmetalen op de wereld het werd al ver voor de jaartelling gebruikt als betaalmiddel. In dit blog hebben we een paar dingen uitgelegd over het eeuwenoude edelmetaal.

Een van de oudste edelmetalen.

Rond het jaar 5000 v christus werd zilver bekend over de wereld, rond die tijd werd het het vaakste gezien in Egypte. Hier werd het edelmetaal vooral op mythische wijze in verband gebracht met alle verschillende goden van die tijd. Pas veel later zou zilver als betaalmiddel worden gezien.

Zilver als betaalmiddel.

Vanaf het jaar 700 v christus werd zilver pas echt volop gebruikt als betaalmiddel dit kwam tot stand omdat het in de loop van de tijd uitgegroeid was tot een handelswaar met een hoge waarde. Zilver zou nog tot aan de 19e eeuw het meest gebruikte materiaal in munten blijven, rond die tijd werd het afgelost door het bij iedereen ook wel bekende edelmetaal goud.

Zilver in het heden.

Ook in het heden is zilver een edelmetaal met ontzettend veel aanzien en een mooie interessante waarde. De interessante waarde maakt beleggen in zilver of zilver kopen een hele interessante investering. Dit omdat we nog bij veel dingen zilver zien denk aan sieraden etc. Beleggen in zilver zien we steeds vaker vaker dan in goud dit komt omdat zilver goedkoper is dan goud. Dus kleinere investeerders kunnen ook veel meer zilver kopen, dat maakt het een populair investeeringsmiddel. Nog een reden waarom zilver interessant is om in te beleggen is omdat de markt van zilver heel beweeglijk is, je kan binnen een dag met de koers door het dak gaan. Maar natuurlijk ook diep dalen, dat is het risico wat je neemt met een investering. Investeren in zilver is wel riskanter dan in goud, omdat goud een stabielere markt heeft. Daarom is zilver ook weer goedkoper om in te beleggen, maar des de groter is dus ook weer de winst wanneer de koers door het dak gaat.

Edelmetalen zullen altijd blijven bestaan.

Zoals we al eerder genoemd hebben is zilver al heel lang en bekend edelmetaal met een aanzienlijke waarde. Dit is ook een reden waarom beleggen in zilver interessant is, zilver zal er altijd blijven zijn. Dat terwijl een valuta eindig is is een edelmetaal voor altijd, kijk alleen al naar de gulden bijvoorbeeld. Valuta’s kunnen worden vervangen door wat anders, dit geldt niet voor zilver en andere edelmetalen. Dus ben je nog opzoek naar een interessante investering probeer eens zilver te kopen.